Ανακοίνωση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του καντονιού του Afrin

Ανακοίνωση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του καντονιού του Afrin

Δημοκρατική αυτοδιοίκηση, καντόνι Afrin, Συρία

Η συμπροεδρία  του εκτελεστικού συμβουλίου

8 Μαρτίου 2018

 

Δήλωση προς την κοινή γνώμη

Από τις 20 Ιανουαρίου 2018, ο τουρκικός στρατός και οι συνδεδεμένες με αυτόν τρομοκρατικές ομάδες κατέστρεψαν την υποδομή του Αφρίν, στόχευσαν  αθώους πολίτες, σκότωσαν εκατοντάδες γυναίκες και παιδιά, κατέστρεψαν ολόκληρα χωριά, εκτόπισαν οικογένειές και συνέλαβαν πολλούς ανθρώπους,  πολλών εκ των οποίων η μοίρα είναι ακόμα άγνωστη.

Το τουρκικό κράτος, με διαφορετικά προσχήματα, προσπαθεί να εξαλείψει την ιστορία των λαών στην περιοχή μας και να καταστρέψει τη συνύπαρξη και την αδελφότητα μεταξύ τους. Ο βομβαρδισμός των αρχαιολογικών χώρων είναι η μεγαλύτερη απόδειξη.

Τριάντα έξι ημέρες από την έναρξη της τουρκικής εισβολής, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εξέδωσε το ψήφισμα 2401, το οποίο ελπίζαμε ότι θα μπορούσε να σταματήσει την αιματοχυσία σε ολόκληρη τη Συριακή επικράτεια. Δυστυχώς, κανείς δεν δεσμεύτηκε να εφαρμόσει το ψήφισμα. Το τουρκικό κράτος έχει γίνει πιο βάναυσο. Περισσότερα από 60 παιδιά, καθώς και αρκετές γυναίκες και ηλικιωμένοι, σκοτώθηκαν μετά την έγκριση του ψηφίσματος. Ο συνολικός αριθμός των πολιτών που σκοτώθηκαν από την έναρξη της τουρκικής εισβολής ανέρχεται σε 227 και 651 τραυματίστηκαν.

Τα ενδιαφερόμενα μέρη, και ιδίως οι υπογράφοντες το ψήφισμα, θα έπρεπε να έχουν αποστείλει εξεταστικές επιτροπές για να παρακολουθήσουν την εφαρμογή του ψηφίσματος και να ελέγξουν τις παραβιάσεις που διαπράχθηκαν από το τουρκικό κράτος μαζί με τις συνδεδεμένες τρομοκρατικές ομάδες του ενάντια στους άμαχους που έχουν εκτοπιστεί, απαχθει  και σκοτωθει. Οι ιδιοκτησιες του λαού λεηλατήθηκαν και τα σπίτια του καταστράφηκαν. Η υποδομή στο Αφρίν καταστρέφεται. Η τουρκική κατοχή του συριακού εδάφους αποτελεί παραβίαση της κυριαρχίας άλλου κράτους σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Εκπλαγήκαμε από τη δήλωση που εξέδωσαν τα Ηνωμένα Έθνη, η οποία δεν ήταν αντικειμενική όσον αφορά το τι συμβαίνει στο Αφρίν. Η δήλωση νομιμοποίησε την τουρκική κατοχή περιγράφοντας την επιθετικότητα ως «τη στρατιωτική επιχείρηση του τουρκικού κράτους». Δεν ανέφερε τους λόγους που οδήγησαν στη δολοφονία αμάχων. Αντί να καταδικάσει την τουρκική επιθετικότητα, η δήλωση κατηγόρησε την αυτοδιοίκηση στο Αφρίν ότι περιορίζει την κινηση των πολιτών και δεν τους επιτρέπει να φύγουν από την περιοχή, στηριζόμενη στην προπαγάνδα του τουρκικού κράτους, χωρίς να ψάχνει για γεγονότα επί τόπου. Αυτο αυξανει τη βιαιότητα του τουρκικού κράτους και του επιτρεπει  να διαπράξει περισσότερες σφαγές.

Ζητάμε από τα Ηνωμένα Έθνη να στείλουν επιτροπές ελεγχου των γεγονότων στο Afrin για να διερευνήσουν το τι ακριβως συμβαινει και να συναντήσουν τους αμάχους επι τοπου.

Καλούμε τα αρμόδια όργανα να παρεμβουν για να σταματήσουν τις τουρκικές επιθέσεις και να αναλαβουν τις ευθύνες τους για να σώσουν αθώους πολίτες και να μας βοηθήσουν να μάθουμε τι συνέβη με τους αγνοουμενους φυλακισμενους.

Προεδρία του Εκτελεστικού Συμβουλίου - Καντόνι Afrin

Πιο πρόσφατα άρθρα

Η αντίσταση του Afrin θα συνεχιστεί!
Η αντίσταση του Afrin θα συνεχιστεί!

Η Δημοκρατική Αυτοδιοίκηση του καντονιού του Afrin έδωσε συνέντευξη τύπου στη ...

Επείγουσα έκκληση για τη ζωή των αμάχων του Afrin!
Επείγουσα έκκληση για τη ζωή των αμάχων ...

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΟΙ ΖΩΕΣ ΔΕΚΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ


Ο τουρκικός ...

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΑΦΡΙΝ!
ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ ...

Πριν από μία μόλις ώρα, το τουρκικό κράτος βομβάρδισε το κέντρο της πόλης του ...

Γάλλος δημοσιογράφος: επίκειται ανθρωπιστική καταστροφή στο Afrin
Γάλλος δημοσιογράφος: επίκειται ...

Ο Jeremy Andre, ανεξάρτητος δημοσιογράφος με έδρα το Παρίσι και το Erbil του ...

Μόνιμο Δικαστήριο των Λαών: η Τουρκία και οι Κούρδοι
Μόνιμο Δικαστήριο των Λαών: η Τουρκία ...

Στις 15 και 16 Μαρτίου 2018 θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι (Γαλλία) συνεδρίαση ...